Rundvleesreepjes in kruidige saus

  • 1 kg magere runderlappen
  • 1 ui, schoongemaakt en in parten gesneden
  • 1 knoflook, schoongemaakt teentje
  • 1 worteltje, in plakjes gesneden
  • 1 bleekselderij,
    schoongemaakt en in stukken gesneden stengel
  • 2 takjes peterselie
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 8 geplette zwarte peperkorrels
  • zout water
    • voor de saus
  • 2 eetl. olijf- of zonnebloemolie
  • 2 uien, schoongemaakt en kleingesneden
  • 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
  • 6 eetl. fijngehakte peterselie
  • 2 eetl. azijn
  • mespuntje suiker
  • enkele druppeltjes tabasco
  • peper

Doe de runderlappen, de parten ui, het teentje knoflook, de plakjes wortel, de stukken bleekselderij, de takjes peterselie, het laurierblad, de kruidnagels, de peperkorrels en wat zout in een pan.
Voeg zoveel water toe dat het vlees net onder staat.
Breng het geheel aan de kook.
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees ± 2 uur zachtjes koken tot het gaar is.
Neem het vlees uit de pan, laat het afkoelen en snijd het in reepjes.
Zeef het kookvocht en bewaar dit voor een ander gerecht.

Maak de saus.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien 3 minuten.
Voeg de stukjes tomaat, de fijngehakte peterselie, de azijn, de suiker en de tabasco toe.
Breng de saus aan de kook.
Draai de hittebron laag en laat alles 5 minuten zachtjes koken.
Voeg de reepjes vlees toe en roer alles goed dooreen.
Laat het gerecht door en door warm worden en maak het op smaak met wat zout & peper.

Bron: Astrid Veltman

Terug