Tagliatelle met paprika en gehakt

tagliatelle_paprika_gehakt (4K)

  • 1 ui, gehakt
  • scheutje olijfolie
  • 200 g rundergehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 3 theel. gemalen koriander
  • 3 theel. gemalen komijn
  • 1 rode paprika, in snippers
  • 1 theel. suiker
  • iets pittigs: lik sambal, wat cayenne, zoiets
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 400 g tagliatelle
  • handjevol verse koriander of peterselie

Bak de ui glazig in de olie.
Voeg het gehakt toe en bak het los tot alle rauwe kleur verdwenen is.
Bak de knoflook en de specerijen even mee.
Voeg de paprika, suiker, pittigheid, zout en tomatenpuree erbij, plus een klein scheutje water.
Pruttel in een kwartier gaar.
Kook de pasta in ruim water met zout al dente, giet af en meng in de keuken met de saus.
Bestrooi met het gehakte groen.

Bron: Onno Kleyn

Terug