Biefstukreepjes met olijven-tomatensaus

voor 2 personen

  • 50 g (gemengde) olijven zonder pit
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olijfolie
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 150 g biefstuk
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • ½ dl bouillon

Snijd de olijven in stukjes.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
Voeg de olijven en de tomatenblokjes toe en laat dit 10 minuten zonder deksel pruttelen.
Bak de biefstuk in de hete margarine in 4 - 6 minuten bruin en rosé.
Neem de biefstuk uit de pan en laat het een paar minuten rusten.
Giet de bouillon in de pan, breng aan de kook en roer het aanbaksel los.
Schenk dit bij de tomatensaus en maak de saus op smaak met wat peper.
Snijd de biefstuk in repen en leg ze in de saus.

Menusuggestie
Lekker met gestoofde courgette en volkoren macaroni.

Bron: Voedingscentrum

Terug