Snijbonen met ham

voor 2 personen

  • 500 g snijbonen
  • 1 kleine ui
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 3 eetl. bloem
  • 2 dl bouillon (van tablet)
  • 100 g gekookte ham
  • azijn
  • dragon of dille

Maak de snijbonen schoon en snijd ze in repen.
Kook de snijbonen in weinig water in 10 - 12 minuten gaar.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Fruit de ui in de margarine zacht.
Strooi de bloem er over en warm dit goed door.
Giet er onder goed roeren de bouillon bij tot een saus is ontstaan.
Laat de saus even koken.
Snijd de ham in blokjes en roer ze door de saus.
Laat de snijbonen uitlekken en schep de hamsaus er door.
Maak het gerecht op smaak met een beetje azijn en wat dragon of dille.

Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug