Rode vleescurry met gembermihoen en broccoli

rode_vleescurry_gembermihoen (6K)

  • 400 g varkenshaas of lamshaasjes
  • 600 g broccoli
  • 1 bakje boemboe voor rode curry
  • 1 pak mihoen
  • 4 eetl. gembersiroop
  • 3 eetl. wokolie
  • 2 eetl. seroendeng
  • 2 theel. sambal oelek

Snijd het vlees in stukjes van 2 cm.
Was en verdeel de broccoli in roosjes.
Snijd de steel in plakjes.
Breng in een ruime pan een flinke laag water en kook hierin de de broccoli ca. 5 minuten.
Giet de roosjes direct af, laat ze goed laten uitlekken en houd ze warm in de pan met het deksel erop.
Laat, terwijl de broccoli kookt, een grote wok goed heet worden, schenk er wat wokolie in en wok hierin de stukjes vlees 3 minuten.
Meng er de boemboe en 1 dl water door en laat het 3 - 4 minuten zachtjes pruttelen.
Verwarm ondertussen in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak hierin de varkenhaasjes in circa 12 minuten goudbruin en gaar, geregeld keren.
Kook ondertussen ook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de noedels af in een vergiet, spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken.
Meng de mihoen met de gembersiroop.
Verdeel de mihoen over vier borden, schep de broccoli ernaast en de curry erop.
Bestrooi zowel de curry als de broccoli met seroendeng.
Geef de sambal er apart bij.

Tip
Vervang het vlees door een stevige visfilet, wok deze maar 2 minuten. Vervang de helft van de broccoli door bloemkool.

Bron: Conimex

Terug