Lamskarbonaadjes met witte bonen: agnello scottadito

lamskarbonaadjes_witte_bonen (3K)

  • 1200 à 1500 g lamskarbonaadjes
  • olijfolie
  • 200 g gedroogde witte bonen
  • 1 bosje verse salie
  • gemengde sla
  • drupje wijnazijn
  • zout
  • peper uit de molen

Bonen
Week ze een nacht in veel water.
Zet ze de volgende ochtend op, schuim af en voeg de salie toe.
Laat op een zeer zacht pitje – je mag slechts af en toe een borreltje omhoog zien komen – garen in 1 à 1,5 uur.
Zet op tijd af, want ze garen nog door en afgieten mag niet.
Warm voor het eten weer even op.
Vis ze met een schuimspaan uit het nat en eet ze rijkelijk overgoten met olie.
Strooi er aan tafel zout over en hanteer de pepermolen.
Deze fagioli all'olio zijn een koninklijk gerecht, dat je alle ellende in potten en blikken, met of zonder tomatensaus doet vergeten.

Sla
bestrooi met zout, besprenkel met weinig azijn en hussel.
Overgiet daarna met veel olie.
Geen andere volgorde gebruiken.

Eet de karbonaadjes recht van de barbecue af, met je handen.
Koud is lamsvlees best te eten, maar lauw is het niet lekker.
En brand je vingers niet.

Bron: Onno Kleyn

Terug