Vleesballetjes met voorjaarskruiden

voor 2 personen

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g kerstomaatjes
  • 4 takjes peterselie
  • 2 takjes selderij
  • 50 g ham
  • 150 g tartaar
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 dl bouillon

Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd dit heel fijn.
Was de tomaatjes.
Was de kruiden en knip ze klein.
Hak de ham heel fijn.
Maak het tartaar aan met de ham, de sjalot, de knoflook, de kruiden en wat peper.
Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot.
Laat de balletjes een half uur in de koelkast opstijven.
Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
Bak de kerstomaatjes even mee.
Voeg de bouillon toe en stoof de balletjes in 10 minuten gaar.

Menusuggestie
Lekker met bleekselderij en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug