Wokschotel met biefreepjes

wokschotel_biefreepjes (3K)

  • 400 g woknoedels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 150 g peultjes
  • 400 g bieflappen
  • 2 eetl. olie
  • 400 g gesneden spitskool
  • 1 theel. gemberpoeder (djahé)
  • 2 eetl. droge sherry
  • 1 eetl. Japanse sojasaus

Kook de noedels beetgaar, giet ze af en spoel ze af met koud water.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de ui in ringen.
Snijd de paprika in reepjes.
Haal de punten van de peultjes.
Snijd de bieflappen in reepjes.
Verhit de olie in de wok en roerbak de knoflook en ui 1 minuut.
Voeg de biefreepjes toe en bak ze 4 minuten mee.
Doe nu de paprikareepjes in de pan, dan de peultjes en tenslotte de spitskool.
Roerbak nog 2 - 3 minuten.
Voeg de noedels, gemberpoeder, sherry, biefreepjes en sojasaus toe en warm het gerecht goed door.

Tip
Neem gare rijst in plaats van noedels.

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug