Asperges met een Italiaans tintje

voor 6 personen

  • 18 gekookte groene asperges
  • 18 gekookte witte asperges
  • 1 eidooier
  • 15 cl maïskiemolie
  • 1 theel. mosterd
  • 2½ eetlepel citroensap
  • 1 geperst teentje knoflook
  • peper
  • zout
  • 10 cl koksroom
  • 2 sardines uit blik zonder vel of graten
  • 2 eetl. tomaatblokjes
  • 2 eetl. versgehakte bieslook
  • 2 eetl. versgehakte peterselie
  • 2 eetl. kappertjes
  • 1 hardgekookt ei

Maak een mayonaise van de eidooier en de olie (zorg dat beide ingrediënten op dezelfde temperatuur zijn).
Klop in een rustig tempo druppelsgewijs olie door de eidooier en voeg de mosterd, het citroensap, de knoflook en peper en zout toe.
Pureer de sardines in een keukenmachine, voeg de mayonaise toe en maak de saus zacht met de room.
Leg om en om 3 groene en 3 witte asperges op de borden en drapeer de saus erop.
Prak het hardgekookte ei fijn.
Garneer het gerecht met de tomaatblokjes, de bieslook, de peterselie, de kappertjes en het ei.
De mayonaise kan ruim een dag van tevoren bereid worden, maar de sardientjes moeten zo kort mogelijk van tevoren toegevoegd worden.

Bron: Astrid Veltman

Terug