Aspergeragout met ham

  • 8 asperges
  • 50 cl aspergenat
  • 100 g gekookte ham in blokjes
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • peper & zout
  • nootmuskaat
  • koffieroom

Schil de asperges en kook ze gaar (bewaar het kookvocht).
Smelt de boter in een sauspan, roer er de bloem door en voeg het afgekoelde aspergekookvocht toe.
Breng de saus al roerend aan de kook en laat haar nog 1 minuut nasudderen.
Breng op smaak met peper, nootmuskaat en zout.
Snijd de asperges in stukjes en roer ze samen met de hamblokjes door de ragout.
Voeg vlak voor het opdienen een scheutje koffieroom toe, de ragout mag daarna niet meer koken.
Verwarm wat mooie pasteibodempjes of bak een lege pizzabodem.
Breng de ragout hierop over en garneer met wat groen en wat achtergehouden ham.

Variatietips
• Serveer de ragout met versgebakken knapperig stokbrood.
• Vul soezen met de ragout.
• Maak de ragout iets dunner en geef er gekookte krieltjes bij.

Bron: Astrid Veltman

Terug