Asperge-eierschotel

  • 1 kg groene asperges
  • ½ l groentebouillon (van tablet)
  • 1 theel. suiker
  • 40 g boter
  • 30 g bloem
  • 25 cl slagroom
  • 100 g bacon of ontbijtspek in kleine blokjes
  • 1 eetl. olie
  • 6 eieren
  • zout, peper
  • 1 - 2 eetl. citroensap
  • 4 eetl. fijngesneden bieslook

Maak de asperges schoon en snijd ze in stukken.
Breng de bouillon aan de kook, voeg de asperges met de suiker en 15 gram boter toe en laat 5 minuten koken.
Laat de asperges uitlekken en vang de bouillon op.
Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat die al roerend 3 minuten garen.
Roer er de slagroom en de aspergebouillon door en laat de saus 10 minuten zachtjes inkoken.
Bak de bacon in de olie in 7 minuten krokant en laat op keukenpapier uitlekken.
Kook de eieren in 7 minuten hard, pel ze en snijd ze in vieren.
Breng de saus met zout, peper en citroensap op smaak.
Verwarm de asperges en het ei in de saus en strooi er de bacon en de bieslook over.
Lekker met aardappelpuree.

Bron: Astrid Veltman

Terug