Wortel-erwtenpot met worst

wortel_erwtenpot_worst (4K)

  • 1 ui, in grove flinters
  • olijfolie, zeg 6 eetlepels
  • 3 tenen knoflook, geplet
  • 4 aardappels, ongeschild in stukjes
  • 1 winterwortel, in kleine stukjes
  • 4 braadworsten
  • 250 g doperwten, vers of ontdooide diepvries
  • 3 takken tijm (of wat gedroogde)
  • 4 eetl. witte wijn

Bak de ui 2 minuten in een sliert olijfolie en voeg de knoflook, wortel en aardappel toe, plus zout.
Sluit de pan en laat op laag vuur 20 minuten garen.
Laat de worst op kamertemperatuur komen en bak hem rustig in wat olijfolie net gaar in een minuut of 10.
Haal uit de pan en laat 5 minuten liggen.
Snij pas daarna in plakken.
Voeg die met het uitgelopen sap bij de groenten.
Doe er de erwtjes, tijm en de witte wijn bij en laat afgedekt nog 5 minuten garen, op iets hoger vuur.

Bron: Onno Kleyn

Terug