Witte bonenchili

voor 2 personen

  • 200 doorregen varkensvlees, bijv. schouderkarbonade
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetl. olie
  • ¼ theel. chilipoeder
  • 3 theel. paprikapoeder
  • 2 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 1 eetl. jalapeñopepers (potje)
  • ½ blik gepelde tomaten (ca. 200 g)
  • 1 klein blik grote witte bonen
  • 6 takjes koriander
  • ½ limoen
  • 2 eetl. volle yoghurt

Snijd het vlees in blokjes.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
Bak het vlees in de hete olie bruin.
Fruit de ui en de knoflook kort mee.
Bak het chilipoeder, het paprikapoeder en de gemalen komijn 1 minuut mee.
Voeg de jalapeñopepers en de gepelde tomaten toe en smoor het vlees in 10 minuten gaar.
Meng er de uitgelekte witte bonen door en warm ze mee.
Was de koriander en knip de blaadjes klein.
Snijd de limoen in partjes.
Geef er aan tafel de koriander, de limoen en de yoghurt bij.

Menusuggestie
Lekker met een sperziebonensalade.

Bron: Voedingscentrum

Terug