Motanjen Khoreshe

Perzische vleesballetjes met vruchten

  • 500 g mager lamsgehakt
  • 2 gesnipperde uien
  • ¼ theel. zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 eetl. olie
  • ½ liter runderbouillon
  • ¼ kop gele spliterwten (een nacht geweekt en daarna uitgelekt)
  • ½ kop fijngehakte amandelen
  • ½ kop fijngehakte pistachenoten
  • 125 g gedroogde, gehakte abrikozen
  • 125 g gedroogde, gehakte pruimen

Hak de amandelen en de pistaches niet te fijn.
Doe het gehakt, de ui, zout & peper in een kom.
Meng alles goed door elkaar en vorm van het mengsel balletjes.
Bak die in 2 eetlepels olie mooi bruin.
Doe de bouillon met de geweekte spliterwten erbij en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur lager en laat het afgedekt 40 minuten sudderen.
Verhit intussen nog 2 lepels olie in een koekenpan en bak de noten en de gedroogde vruchten lichtbruin.
Doe ze daarna bij de vleesballetjes en laat zonder deksel nog 40 minuten koken.
Breng het gerecht over op een voorverwarmde schaal en dien het op met rijst of gierst.

Bron: Astrid Veltman

Terug