Arabisch gehakt met dadels

  • 400 g kalfsgehakt
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • kruidnagelpoeder
  • kaneel
  • olijfolie
  • 150 g dadels
  • ¼ l bouillon
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • 1 - 2 eetl. citroensap
  • 1 theel.
  • 50 g pistachenoten
  • verse peterselie

Kruid het gehakt met zout, peper, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en kaneel.
Vorm er stuitergrote balletjes van en bak die in wat olijfolie bruin.
Ontpit de dadels, snijd ze in repen.
Voeg die met de bouillon, de kikkererwten, het citroensap en de suiker toe.
Stoof de gehaktballetjes 15 minuten zonder deksel op de pan.
Strooi er de pistachenoten en veel verse peterselie over.
Lekker met pilafrijst.

Bron: Astrid Veltman

Terug