Marokkaans lamsvlees met abrikozen

  • 500 g lamslapjes
  • peper
  • paprikapoeder
  • 40 g boter
  • 700 g uien
  • ¼ theel. saffraanpoeder
  • 200 g hele amandelen
  • ½ l vleesbouillon
  • 350 g abrikozen

Kruid het lamsvlees met peper en paprikapoeder en bak het in de boter bruin.
Snipper 350 gram uien, voeg die, met het saffraanpoeder en de amandelen toe en bak het samen 5 minuten.
Voeg de bouillon toe en stoof het vlees 30 minuten.
Neem het vlees en de amandelen dan uit de pan en roer het stoofvocht om.
Snijd de resterende 350 gram uien in ringen en de abrikozen in parten en schep ze bij het stoofvocht.
Stoof de saus 20 minuten, breng haar op smaak, leg het vlees terug en warm het snel door.
Lekker met couscous.

Bron: Astrid Veltman

Terug