Marokkaanse kikkererwtenschotel met lamsvlees

  • 300 g gedroogde kikkererwten
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g lamsbout zonder been
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. gemalen komijn
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • zout, versgemalen zwarte peper
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 1 blikje tomaatblokjes
  • 2 takjes munt

Week de kikkererwten 8 uur in een kom ruim koud water.
Pel en snipper intussen de uien en de knoflook en snijd het lamsvlees in grove stukken.
Roer het paprikapoeder, de komijn, het kaneelpoeder, zout & peper in een kommetje door elkaar.
Laat de kikkererwten in een vergiet uitlekken.
Verhit de olie in een braadpan en bak het lamsvlees in 3 - 4 minuten bruin.
Schep de ui, de knoflook en het kruidenmengsel erdoor en bak ze 2 minuten zachtjes mee.
Verkruimel de bouillontabletten erboven en schep er de kikkererwten, de tomaatblokjes met vocht en ½ liter water door.
Breng het geheel aan de kook en kook de kikkererwten, met het deksel schuin op de pan, in 1½ uur zachtjes gaar; ze moeten wel stevig blijven.
Hak de muntblaadjes fijn en voeg ze op het laatste moment toe.
Breng op smaak met zout & peper en serveer met couscous of rijst.

Bron: Astrid Veltman

Terug