Thais gestoofd rundvlees

voor 2 personen

  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gemberwortel (2 cm)
  • 1 serehstengel (citroengras)
    of 1 theelepel gedroogde sereh
  • 2 gedroogde pepertjes
  • 200 g magere runderlappen
  • 1 eetl. olie
  • 2 eetl. ketjap
  • 1 eetl. vissaus

Maak de knoflook schoon en hak de teentjes klein.
Schil de gember en snijd het in dunne plakjes.
Kneus de serehstengel.
Verkruimel de pepertjes.
Snijd het vlees in blokjes.
Verwarm de olie en bak hierin het vlees bruin.
Bak de knoflook, de sereh, de gember en de pepertjes kort mee.
Giet er de ketjap, de vissaus en 2 dl kokend water bij.
Breng alles aan de kook en doe een deksel op de pan.
Stoof het vlees in 2 uur gaar.

Menusuggestie
Lekker met broccoli en rijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug