Zoetzuur varkensvlees

voor 2 personen

  • stukje gemberwortel
  • 200 g hamlap
  • 1 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. tomatenketchup
  • 2 eetl. bruine basterdsuiker
  • 2 eetl. azijn
  • 1 eetl. ketjap
  • chilipoeder
  • 1 ui
  • 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
  • 1 klein blikje ananasstukjes

Schil het stukje gember en rasp het.
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
Verwarm de olie en bak hierin het vlees bruin.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Voeg ½ dl water toe met de geraspte gember, tomatenketchup, basterdsuiker, azijn, ketjap en chilipoeder.
Stoof het vlees 15 minuten.
Maak de ui en de paprika's schoon.
Snijd de ui in snippers en de paprika's in reepjes.
Doe de groente en de ananasblokjes met wat vocht bij het vlees en laat het in enkele minuten verder gaar worden.

Menusuggestie
Lekker met doperwtjes met mais en zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug