Gember nasi met spitskool en ham

gember_nasi_spitskool (6K)

  • 350 g pandanrijst
  • 400 g spitskool
  • 8 stemgember op siroop
  • 3 eetl. wokolie
  • 200 g wortel reepjes
  • 200 g hamblokjes
  • 1 zak Conimex Mix voor Nasi Koening
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 8 eetl. atjar tjampoer

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.
Snijd ondertussen de kool in smalle reepjes en de gember in stukjes.
Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje wokolie toe en wok de kool met de wortel 5 minuten.
Voeg de gember, de hamblokjes en de Conimex Mix voor Nasi Koening toe en roerbak 3 minuten.
Schep de rijst erdoor en voeg voor een lekker zoet smaakje de ketjap manis toe.
Warm goed door.
Verdeel de nasi over 4 borden of grote kommen.
Schep er de fris zoetzure atjar tjampoer op.
Met ketjap manis maak je het lekker zoet.

Tip
In plaats van rijst kun je voor dit recept ook mienestjes of mihoen gebruiken. Vervang de nasi kruidenmix dan wel door bami kruidenmix.

Bron: Conimex

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug