Provençaalse gehaktballetjes

voor 2 personen

  • 1 kleine aubergine
  • 1 kleine ui
  • 10 groene olijven zonder pit
  • 1 kleine pot of blikje artisjokharten (± 200 g netto)
  • 200 g rundertartaar
  • mespunt tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olie
  • 6 blaadjes basilicum

Was de aubergine en snijd hem in blokjes.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Snijd de olijven in plakjes en de artisjokharten in vieren.
Maak de tartaar aan met peper, een beetje zout en tijm en het uitgeperste teentje knoflook.
Verwarm de olie en bak hierin de tartaarballetjes bruin.
Roerbak de blokjes aubergine en de ui enkele minuten mee.
Voeg de olijven en de artisjokhartjes toe en warm het geheel goed door.
Maak de groente op smaak met peper en de klein geknipte basilicum.

Menusuggestie
Lekker met rijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug