Gehaktballetjes in het groen

voor 2 personen

  • 8 groene olijven zonder pit
  • 150 g mager rundergehakt
  • ½ struik bleekselderij
  • 200 g sperziebonen
  • 1 groene paprika
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 eetl. tomatenpuree

Snijd de olijven klein.
Maak het gehakt aan met de olijven, peper en een beetje zout.
Vorm er kleine balletjes van en laat ze 15 minuten in de koelkast opstijven.
Maak de groente schoon.
Snijd de bleekselderij in boogjes, breek de sperziebonen eenmaal en snijd de paprika in reepjes.
Bak het gehakt in de hete margarine bruin.
Voeg de groente toe met 2 dl water en stoof de groente en het gehakt in ca. 10 minuten gaar.
Maak op smaak met de tomatenpuree.

Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug