Rundvleescurry met aubergine

voor 2 personen

  • 2 sjalotten
  • stukje gemberwortel
  • 200 g runderlap
  • 2 eetl. olie
  • ± 1 eetl. rode currypasta (pot)
  • 1 eetl. vissaus
  • 1 grote aubergine
  • 4 takjes koriander

Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
Schil het stukje gember, snijd het in plakjes en snijd de plakjes in reepjes.
Snijd het vlees in blokjes.
Verwarm 1 eetlepel olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
Fruit de sjalotten en de gember kort mee.
Voeg 1½ dl kokend water, de currypasta en de vissaus bij het vlees.
Stoof het vlees met een deksel op de pan 1½ uur.
Was de aubergine en snijd hem in blokjes.
Verwarm de andere eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de aubergine bruin.
Schep de aubergine door het vlees en laat het gerecht nog 20 minuten stoven.
Was de koriander en knip de blaadjes klein. Strooi de koriander over het gerecht.

Menusuggestie
Lekker met rijst of (naan)brood.

Bron: Voedingscentrum

Terug