Sweet & sourrijst met kip en shiitake

sweet_sourrijst (2K)

  • 200 g kipfilet
  • 100 g shiitakes
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g gebroken sperzieboontjes
  • wokolie
  • 1 zakje Conimex Voorgestoomde gele Wokrijst
  • 1 zakje Conimex Woksaus Sweet & Sour
  • 2 eetl. gebakken uitjes

Snijd de kipfilet in stukjes.
Halveer de shiitakes.
Pel en snijd het teentje knoflook in plakjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kipstukjes, de knoflook en de sperzieboontjes ca. 5 minuten.
Voeg de shiitakes toe en wok ca. 3 minuten mee.
Voeg de voorgestoomde wokrijst direct vanuit de verpakking en de woksaus toe en warm het geheel goed door.
Schep de sweet & sour rijst in 2 kommen of diepe borden.
Bestrooi me de gebakken uitjes.

Op tafel
Ketjap Gold is een verfijnde smaakmaker waarmee je aan tafel dit gerecht naar eigen smaak nog lekkerder kunt maken.

Lekker anders kan ook
Vervang de gebakken uitjes door stukjes kroepoek naturel.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Aziatische garnalendip en Citroensorbet mèt toe.

Bron: Conimex

Terug