Op zeezout gegaarde aubergine met geitenkaas en kleurige garnituur

    • voor de saus:
  • 1 dl wijn
  • 1 goede scheut room
  • 125 g boter
  • 1 zakje saffraandraden
  • zout
  • cayennepeper

Spoel de aubergine, droog hem en snij de twee uiteinden eraf, snij de groente eerst horizontaal en dan verticaal doormidden, om vier gelijke stukken te krijgen.
Bestrooi een bakplaat met het zeezout, leg er de stukken aubergine op
met het vruchtvlees naar beneden en laat 20 minuten garen in een oven van 200 °C.
Pel de tomaten, snij ze in vier, ontpit ze en snij het vruchtvlees in dikke reepjes.
Laat de tagliatelle al dente koken en houd warm.
Neem de gegaarde stukken aubergine uit de oven en schraap al het zout eraf, hol met een lepeltje het vruchtvlees uit de stukken groenten (tot halverwege de dikte).
Prak of pureer het vruchtvlees fijn, kruid met peper en een snuif Provençaalse kruiden, vul de uitgeholde stukken aubergine met de puree.
Versnijd de geitenkaas in vier porties en verdeel ze over de auberginestukken, bestrooi met sesamzaadjes en plaats de groente onder de hete ovengrill tot de geitenkaas begint te smelten en een bruin korstje heeft gekregen.

Bron: Jerryke's Cuisine
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug