Pizza met geitenkaas en rucola

pizza_geitenkaas (4K)

  • 4 kant en klare pizzabodems
  • 1 ui
  • 6 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 theel. oregano
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 1 rode ui
  • 1 zak rucola
  • olijfolie (met een smaakje)
  • zout, peper

Snipper de ui en knoflook en snijd de tomaten in stukjes.
Bak de ui, knoflook en tomaat in wat olie en bak de tomatenpuree kort mee.
Breng op smaak met oregano, zout & peper, pureer alles tot een saus en verdeel deze over de pizzabodems.
Verdeel stukjes geitenkaas en de in ringen gesneden rode ui over de pizza's.
Bak ze ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200º C.
Verdeel de rucola over de 4 pizza's en sprenkel er olijfolie naar keuze over.

Tips
Voeg eventueel wat ansjovis toe.
Vervang de geitenkaas door geraspte oude kaas.
Gebruik pizzabodems met een laagje tomatensaus.

Bron: Lekker Doen

Terug