Aardappelpuree met knoflook en salie

  • 750 g aardappelen
  • 6 teentjes knoflook
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 theel. zeer fijngehakte salie
  • 1 dl zure room
  • 2 theel. mosterd
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • zout

Schil de aardappelen en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
Giet het vocht af.
Pel ondertussen de knoflook en snij ze in zeer dunne plakjes.
Verhit de olie en bak hierin de plakjes knoflook goudbruin.
Voeg de salie toe en zet het vuur af.
Stamp de warme aardappelen fijn en roer de zure room, de mosterd, de peterselie en de olie met de gebakken knoflook en salie erdoor.
Breng de aardappelpuree op smaak met een snufje zout.

Bron: Jerryke's Cuisine
Bron: De Wassende Maan

Terug