Risotto van konijn met saffraan

risotto_konijn_saffraan (3K)

  • 600 g medaillons van konijn of 12 konijnenschouders of 4 konijnenbouten
  • olijfolie
  • 400 g risottorijst
  • 4 saffraandraadjes of ¼ koffielepel saffraanpoeder
  • 2 rode paprika’s, ontpit en in blokjes gesneden
  • 2 uien, fijngehakt
  • 1 l water
  • 4 theel. kruidenmix voor paella
  • peper en zout
  • bieslook of oregano

Kruid de medaillons met peper en zout.
Verhit de olie in een pan en kleur hierin het vlees.
Voeg de ui en paprikablokjes toe en laat even mee kleuren.
Kruid met paellakruiden en saffraan.
Voeg het water toe en laat 35 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de rijst toe en laat rustig garen.
Roer regelmatig om.
Werk af met gehakte bieslook of oregano.

Tip
Voor extra pit: voeg wat chorizo toe en vervang ¼ l water door witte wijn.
Dit recept is een perfecte basis voor een paella.
Voeg desgewenst zeevruchten, scampi, mosselen en erwtjes of champignons toe.

Bron: Verfijn met konijn

Terug