Tilapia in tortillakorst met tomatensalsa

tilapia_tortilla (3K)

  • 4 tilapiafilets à ca. 150
  • 4 eetl. bloem
  • 2 eiwitten
  • 1 zak tortilla’s (naturel of kaas)
  • 4 romatomaten
  • 1 ui
  • ½ rode peper
  • ½ bos peterselie
  • zout
  • peper

Dep de vis droog en haal deze door de bloem.
Kruid de vis met zout & peper.
Klop de eiwitten los en haal dan de vis door het losgeklopte ei.
Verkruimel de tortillachips en druk de vis er stevig in.
Snijd de tomaten in vieren en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snipper de ui heel fijn.
Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd ook deze zeer fijn.
Hak het blad van de peterselie heel fijn.
Meng de tomaat, ui, rode peper en peterselie door elkaar en breng op smaak met wat zout & peper.
Laat de salsa op smaak komen in de koelkast.
Bak de tilapia in boter goudbruin en knapperig in 3 à 4 minuten per kant.
Lekker met de salsa, gebakken aardappelen en een groene salade.

Tips
Vervang de tortillachips door paprika- of naturel chips.
Geef bij dit gerecht guacamole van verse avocado’s.
Draai de vis bij het bakken pas om als hij aan één kant goudbruin is.

Bron: Lekker doen

Terug