Gehaktbrood

gehaktbrood (10K)

  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g bacon
  • ½ bosje peterselie
  • 500 g mager rundergehakt
  • 50 g paneermeel
  • 1 ei
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theel. tabasco
  • peper

Warm de oven voor op 175 °C.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in hele kleine stukjes.
Maak de ui schoon en snipper die heel fijn.
Maak de knoflook schoon.
Snijd de bacon in dunne flintertjes.
Hak de peterselie fijn.
Doe gehakt, paprika, ui, bacon, peterselie, paneermeel, ei, tomatenpuree, tabasco en peper in een kom.
Pers de tenen knoflook erboven uit en kneed het geheel tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
Druk het mengsel in een cakevorm en bak ongeveer 1 uur in de oven.
Haal de vorm uit de oven.
Laat even rusten en serveer het gehaktbrood op een schotel.
Voor een minder zoute variant kunt u de bacon weglaten uit het gehaktbrood..

Lekker met meergranenstokbrood!

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug