Aspergerisotto

  • 250 g groene asperges
  • 2 sjalotjes
  • 40 g boter
  • 300 g risottorijst
  • 1 dl witte wijn
  • 8 dl warme groentebouillon
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 150 g gerookte zalm

Snij van de groene asperges het onderste stukje af en snij de asperges in stukjes van ± 3 cm.
Hou ze apart.
Snipper de sjalotjes.
Verhit de boter en fruit de sjalotjes hierin 3 minuten.
Bak de risottorijst omscheppend op niet te hoog vuur 3 minuten mee.
Roerbak de groene asperges mee.
Voeg de wijn toe en blijf roeren tot deze door de rijst is opgenomen.
Schenk de bouillon er in gedeelten bij en laat de rijst zo in 20 minuten gaar worden.
Voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige door de rijst is opgenomen en zet het vuur niet te hoog.
Blijf roeren.
Rasp de helft van de Parmezaanse kaas en roer deze door de risotto.
Voeg naar smaak peper toe.
Schaaf van de rest van de kaas mooie flinters.
Snij de zalm in repen en warm die in de risotto mee.
Schep de risotto op de borden en garneer met de kaasflinters.

Bron: Tournedos.nl
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug