Bavette met sjalot en witte wijn

Bavette_sjalot_wijn (3K)

  • 4 biefstukken van de vinkelap of kogel
  • 4 sjalotten
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 dikke eetl. roomboter
  • 5 eetl. vers gehakte peterselie
  • 5 cl witte wijn

Haal de biefstukken zeker een half uur voor het bakken uit de koelkast, ze moeten op kamertemperatuur komen.
Snipper de sjalotten ragfijn en fruit ze heel zachtjes in de helft van de olie tot ze glazig zijn.
Bewaar.
Bestrooi de biefstukken met zout & peper.
Verhit de boter met de resterende olie flink, tot de boter begint bruin te kleuren.
Bak er het vlees in en bak (gewone biefstuk kort, 2 minuten per kant, bavette langer – hij gaart traag – 4 per kant), het moet goed rood blijven.
Haal het uit de pan en leg op een schaal.
Doe de sjalotten en de peterselie bij het bakvet, blus de pan met de wijn en laat 2 minuten inkoken.
Roer en giet over het vlees.

Bron: Onno Kleyn

Terug