Bief en bier

voor 2 personen

  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g riblap
  • peper & zout
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 glas bruin bier
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • tijm
  • 1 koolrabi
  • 200 g wortelen
  • 4 takjes peterselie

Maak de ui en de knoflook schoon en snij dit klein.
Snij het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper en zout.
Verwarm de margarine en bak hierin het vlees bruin.
Bak de ui en knoflook mee.
Giet het bier er bij en roer er de
tomatenpuree en wat tijm door.
Stoof het vlees met een deksel op de pan 45 minuten.
Maak de groente schoon.
Snij de koolrabi in blokjes en de wortelen in plakjes.
Doe de groente bij het vlees en stoof het geheel nog 10 minuten.
Strooi er klein geknipte peterselie over.

Bron: Voedingscentrum
Gepuliceerd door: De Wassende Maan

Terug