Lenterisotto met groene asperges

  • 300 g risotto
  • 1 dl droge witte wijn
  • 6 dl groente- of andere bouillon
  • 500 g groene asperges
  • 3 eetl. vloeibare margarine
  • 2 sjalotjes of 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • verse peper
  • zout
  • 50 g Parmezaanse kaas

Snijd de onderkant van de asperges af en snijd de asperges in stukjes van 2 cm.
Houd de punten apart.
Kook de aspergestukje (zonder de punten) in 8 minuten gaar.
Verwarm in een grote (hapjes)pan de margarine.
Pers de knoflook erbij.
Pel en snipper de ui en voeg in de pan toe.
Voeg na 3 minuten de risotterijst en de aspergepunten toe en roer alles goed door.
Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn volledig opnemen.
Dan beetje bij beetje wat bouillon toeboegen, onder voortdurend roeren MAAR wacht met toevoegen tot de vorige hoeveelheid bouillon is opgenomen.
Voor de gekookte aspergestukjes toe na de laatste hoeveelheid bouillon en breng het geheel op smaak met verse peper en zout.
Meng tenslotte de Parmezaanse kaas door de risottoschotel.

Serveertips
Serveer gloeiend heet.
Lekker met veldsla.

Bron: Smulweb

Terug