Biefstuk luc lac

biefstuk_luc_lac (3K)

  • 400 g kogelbiefstuk (ik nam trouwens lamsbout)
  • 4 eetl. Japanse sojasaus
  • 1 eetl. (bruine) suiker
  • 2 eetl. vissaus
  • 2 tenen knoflook, geperst
 
  • 1 rode ui
  • 2 eetl. rijstazijn of wijnazijn
  • bosje waterkers (of 1 little gem)
  • stuk of 8 lekkere mini-tomaatjes
  • 4 eetl. olie

Snijd het vlees in mooie dobbelstenen en marineer die 1 uur of een dag in de sojasaus, suiker, vissaus en geperste knoflook.
Laat een uur voor het bereiden buiten de koelkast.
Snijd de ui in zeer dunne flinters en meng met de azijn en wat zout.
Was en droog de waterkers of snij zoals ik de little gems in reepjes.
Leg op een schaal en versier met de tomaatjes.
Verhit een wok op een loeiende vlam tot hij rookt.
Doe er een sliertje olie en het vlees in en roerbak het af en toe omscheppend tot het leuk kleurt, in een minuut of 3.
Schep op de sla en bekroon met de ui.
Eet met rijst.

Bron: Onno Kleyn

Terug