Aardappel-courgettepuree met parelhoen en rode wijn

aardappel_courgette (2K)

  • 5 grote bloemige aardappelen
  • 1 grote vastkokende aardappel
  • 42 courgettes
  • 5 dl rode wijnen 2 dl
  • 2 takje tijm
  • 2 eetl. suiker
  • 1 eetl. rode wijnazijn
  • 50 g boter
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper & zout

Schil de bloemige aardappelen en snijd ze in blokjes.
Snijd ook de courgette in blokjes.
Doe ze samen in een pot met een bodempje water en gaar ze in de microgolfoven gedurende 5 minuten op 750 Watt.
Maak er, samen met de boter, courgettepuree van.
Breng op smaak met peper en zout.
Kook de wijn, de gevogeltebouillon, de wijnazijn, de suiker en de tijmtakjes in tot een gladde jus.
Giet door een zeef en kruid met peper en zout.
Schil de vastkokende aardappel en snijd in flinterdunne plakjes.
Frituur op 180 °C tot knapperige chips.
Bak de parelhoenfilets in de olijfolie en kruid met peper en zout.
Verdeel de courgettepuree over 4 borden.
Leg er de parelhoenfilets bovenop.
Werk af met de rode wijnsaus en de aardappelchips.

Tip
Voor een extra smeuïge puree kan je een ei toevoegen.

Bron: Patapas

Terug