Aardappelpuree met erwtenmousseline, munt en radijs

  • 800 g zeer vastkokende aardappelen (bij voorkeur ratte)
  • olijfolie
  • grofgemalen zwarte peper
  • zeezout
  • 200 g gepeulde doperwtjes
  • 80 g ongezouten boter
  • 1 eetl. fijngehakte munt
  • 1 bosje radijzen
  • 6 eetl. radijzenscheuten

Schil de aardappelen en kook ze net beetgaar.
Plet fijn met een vork en monteer met olijfolie.
Kruid met peper en zout en houd warm.
Blancheer de erwten 2 minuten, giet af en laat schrikken onder koud stromend water.
Mix fijn en monteer met de boter.
Kruid met peper, zout en fijngehakte munt.
Schik de aardappelpuree op de borden en daarop de erwtenmousseline.
Werk af met plakjes radijs en radijsscheuten.

Bron: Het Gastronomennet
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug