Penne met citroen, vlees en broccoli

voor 2 personen

  • 1 citroen
  • 1 dl droge witte wijn
  • 400 g broccoli
  • 175 g volkoren penne
  • 200 g varkensschnitzel
  • 1 eetl. olie
  • 1 dl crème fraîche light
  • 8 basilicumblaadjes

Boen de citroen goed schoon en snijd er dunne schilletjes af.
Pers de citroen uit.
Kook het citroensap met de wijn tot de helft in.
Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes.
Kook de broccoli in ca. 5 minuten gaar.
Kook de penne in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd het vlees in hele dunne reepjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
Bak het vlees in de hete olie in een paar minuten gaar en bruin.
Roer de crème fraîche door het citroen-wijnmengsel.
Schep de gare penne, de citroensaus en de broccoli door het vlees en warm dit even door.
Verdeel het over 2 borden en scheur de basilicum er over.

Bron: Voedingscentrum

Terug