Aardappel gevuld met Gorgonzola en rucola

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 75 g Gorgonzola
  • 1 handje rucola, fijngehakt
  • wat rucola blaadjes voor garnering
  • olijfolie
  • peper

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Was de aardappelen en droog ze met keukenpapier af (niet schillen).
Kwast de aardappelen in met olijfolie en leg ze in een vuurvaste schaal.
Bak de aardappelen in 50 à 60 minuten gaar.
Haal ze uit de oven en laat ze wat afkoelen.
Snij ze middendoor en hol ze voorzichtig uit.
Zorg ervoor dat de aardappelvorm behouden blijft.
Snij de Gorgonzola fijn.
Hak de rucola fijn.
Meng Gorgonzola en rucola door het aardappelkruim.
Voeg peper naar smaak toe, geen zout daar zorgt de Gorgonzola al voor.
Schep dit terug in de aardappelen.
Zet weg tot gebruik.
Verwarm de oven weer voor op 200 °C en verwarm de aardappelen +/- 10 minuten.
Garneer de aardappelen af met wat rucola blaadjes.

Bron: Marion’s recepten
Gepubliceerd door: Odin recepten

Terug