Aardappellasagne met ricotta en spinazie

aardappellasagne (2K)

  • 8 vastkokende aardappelen
  • 1,2 kg verse spinazie
  • 700 g ricotta
  • 200 g gemalen kazen
  • 3 dl melk
  • 50 g bloem
  • 70 g boter
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper
  • zout

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stoof de spinazie in de olijfolie.
Kruid met peper en zout en knijp goed uit.
Meng er de uitgelekte ricotta onder.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van 3 mm.
Beboter een ovenschaal met de helft van de boter.
Leg er een laag aardappelplakjes in.
Spatel er vervolgens een laag (1 cm) van het spinaziemengsel op.
Herhaal dit tot de ingrediënten zijn opgebruikt.
Smelt de rest van de boter.
Voeg beetje bij beetje de bloem toe en blijf roeren tot je een roux krijgt.
Doe er vervolgens melk bij en laat al roerend doorkoken tot de saus gebonden is.
Kruid met peper en zout en meng er de gemalen kaas onder.
Giet de kaassaus over de lasagne en bak hem gedurende 20 minuten in de oven.
Serveer meteen.

Tip
Vervang de ricotta door een andere verse zachte kaas.

Bron: Patapas

Terug