Geroosterde spitskool

  • 1 spitskool
  • 50 g coppa di Parma (vleeswaren)
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. Dijon mosterd
  • 1 eetl. mosterdzaad

Klop in een kom de olie, mosterd en mosterdzaad met zout & peper naar smaak tot een dressing.
Snij de spitskool in 4 kwarten.
Verwijder de buitenste bladeren en onderste stuk van de stronk.
Schep de spitskoolkwarten in een kom met het oliemengsel om.
Smeer het mengsel met de hand goed tussen de bladeren.
Halveer de coppa di parma plakjes.
Leg de spitskoolkwarten op een bakplaat of in een grote ovenschaal naast elkaar.
Steek de plakjes vlees in de verschillende lagen zo diep mogelijk tussen de koolbladeren.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster de spitskool in ongeveer 30 minuten gaar.
Serveer de spitskool op een voorverwarmde schaal.

Bron: Gratis recept
Bron: De Wassende Maan

Terug