Spaghetti met rauwe eieren en Italiaanse bacon

  • 200 g pancetta of bacon
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. boter
  • 4 teentjes knoflook, gepeld en licht geplet
  • ¼ kop droge witte wijn
  • zout
  • 450 g dunne spaghetti
  • 3 eieren
  • ¼ kop vers geraspte Peccorino romano kaas
  • ½ kop vers geraspte Parmezaanse kaas
  • vers gemalen zwarte peper
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie

Snij de pancetta of bacon in kleine reepjes.
Verhit in een pan de olie, boter, geplette knoflook op een middelhoog vuur.
Wanneer de knoflook een diep goude kleur begint te krijgen de pan van het vuur halen.
Verwijder de knoflook.
Doe de pencetta of de bacon in de pan, en fruit deze totdat de randjes knapperig beginnen te worden.
Voeg de wijn toe en laat het een minuut of twee koken.
Draai dan het vuur uit.
Breng 4 à 5 liter water aan de kook.
Voeg 2 tot 3 eetlepels zout toe, en wanneer het water kookt, doe dan de spaghetti erin.
Neem de kom waarin je de spaghette zal gaan serveren en kluts hierin de drie eieren.
Klop ze lichtjes, en meng ze met beide geraspte kazen, wat gemalen peper, en de peterselie.
Wanneer de spaghetti zacht, maar toch met een stevige beet is, schud het dan af, en doe het in de serveerkom met het ei-kaasmengsel.
Hussel alles snel en grondig door elkaar, totdat alles goed bedekt is.
Warm de pancetta of bacon snel op op een hoog vuur en giet dan de gehele inhoud van de pan over de spaghetti.
Schud alles nog eens goed door elkaar, en serveer het onmiddelijk.

Katherine Rives Albitz

Terug