Zucchini

  • 1 groene paprika gesneden
  • 1 grote ui gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 4 à 5 Italiaanse tomaten (vleestomaten)
  • 1 rode peper fijn gesneden
  • 2 courgettes in schijfjes van ca. ½ cm
  • ½ theelepel oregano
  • ¼ theelepel tijm
  • ½ theelepel zwarte peper
  • ½ theelepel basilicum
  • 3 laurierbladeren
  • zout naar smaak
  • fussili

Pel de tomaten.
Dit kan snel gedaan worden door ze enkele seconden in kokend water te dompelen en daarna snel in ijskoud water te laten afkoelen.
Snij daarna de tomaten in blokjes.
Bruin de uitjes, knoflook en de paprika.
Voeg de gesneden tomaten toe en roerbak dit enkele seconden.
Voeg dan alle kruiden en de courgette toe.
Laat dit onder af en toe roeren drie kwartier sudderen.
Serveer het met de fusilli.

Bonne van Dijk

Terug