Chili con carne de luxe

  • 400 g gehakt
  • 4 grote uien
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • Mexicaanse kruiden
  • peper
  • zout
  • cayennepeper
  • tabasco
  • 1 blik bruine bonen
  • 1 blik kidney bonen
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 3 tomaten
  • tomatensaus of gezeefde tomaten
  • potje zure room
  • zak tortillachips
  • zakje geraspte kaas
  • olijfolie

Schil de uien en hak ze in grove stukjes.
Fruit de uien in wat olijfolie totdat ze glazig zijn.
Voeg het gehakt toe en rul het.
Snijd ondertussen de paprika in stukken en de tomaten in partjes.
Als het gehakt mooi bruin is, voeg je de bruine en kidneybonen, de tomatenpuree, de tomatensaus of gezeefde tomaten toe. eeven goed door laten warmen.
Vervolgens de Mexicaanse kruiden, cayennepeper, verse peper, zout en naar smaak tabasco toevoegen. daarna de paprika's en de verse tomaten toevoegen.
Het geheel goed heet laten worden en ondertussen af en toe roeren.
Serveer in een diep bord of soepkom met een schep zure room in het midden, geraspte kaas erover gestrooid en op een onderbord waar tortillachips op liggen (rond de chili heen).

Serveertip
Het is wel lekker om wat extra zure room, geraspte kaas en tortillachips op tafel te serveren.
Let op, met alle extra's heb je niet zoveel chili per persoon nodig.

Bron: Smulweb

Terug