Baskisch groentegerecht met ham en ei

voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 50 g rauwe ham
  • 2 eieren

Maak de aubergine schoon en snijd hem in plakken.
Bestrooi de plakken met een beetje zout en laat dit 10 minuten staan.
Maak de rest van de groente schoon.
Snijd de ui in snippers, de paprika's in repen en de courgette in plakken.
Dep de plakken aubergine met keukenpapier droog.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Voeg de andere groente toe met peper, wat zout en tijm en stoof de groente op klein vuur langzaam gaar.
Snijd de rauwe ham in reepjes en schep ze door de groente.
Breek de eieren op de groente en laat ze stollen.

Menusuggestie
Lekker met aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug