Stoere winterpot met walnoten

Groentesmoor met walnoten

winterpot_walnoten (2K)

  • 6 eetl. olijfolie
  • 250 g rundergehakt
  • 2 rode uien, in grove stukken
  • 3 aardappels, ongeschild, in stukjes
  • 1 winterpeen, in stukjes
  • 300 g selderijknol, in stukjes
  • 300 g koolraap, in stukjes
  • 10 cl witte wijn
  • de blaadjes van 1 tak rozemarijn, fijngehakt
  • 100 g gepelde walnoten
  • 10 cl slagroom
  • facultatief: vers geraspte Parmigiano Reggiano

Verhit een sliert olijfolie in een grote braadpan en doe er het gehakt en de ui in.
Braad het gehakt al omscheppend los, maar zeker bij fijn gehakt mogen er flink klontjes blijven – dat is extra lekker.
Voeg de groenten, wijn, rozemarijn en zout toe, sluit het deksel en laat op laag vuur gaar worden in circa 30 minuten.
Schep tussentijds om.
Hak de walnoten grof.
Voeg ze samen met de room toe en warm door.
Eten kan nu meteen, maar je kunt het hele gerecht ook (later) gratineren onder de ovengrill, met een heleboel Parmigiano eroverheen.
O, trouwens: het gehakt weglaten kan ook nog.
Ten gunste van meer walnoot.

Bron: Onno Kleyn

Terug