Karbonaadjes met spitskool en zwarte bonen

Karbonaadjes met spitskool en zwarte bonen

  • 1 teen knoflook, geplet
  • zeer goede olijfolie extra vergine
  • 1 spitskool, heel dun gesneden
  • 4 eetl. witte wijn
  • 4 hals- of schouderkarbonades
  • 1 eetl. roomboter
  • 1 blik à 40 cl zwarte bonen, uitgelekt

Bak in een braadpan in een sliert olijfolie, zeg 4 eetlepels, de knoflook even op halfhoog vuur tot hij kleurt.
Voeg de kool, de wijn en wat zout toe, sluit het deksel en laat in 10 minuten slinken en smoren.
Hussel tussentijds een paar keer om en zet na 2 minuten het vuur lager.
Zout de karbonades en bak ze op halfhoog vuur in 3 eetlepels olie plus het klontje boter. 4 minuten per kant is genoeg.
Laat daarna een minuut of 5 op een plank liggen.
Meng de uitgelekte bonen door de kool, verhit goed door en breng op smaak met zout & peper.
Snij de karbonades in dikke repen en leg op de kool.
Sprenkel er bij wijze van saus meer olie over.

Bron: Onno Kleyn

Terug