Gevulde vleesrolletjes met sjalotjes

  • 6 sjalotjes
  • 8 blaadjes salie of basilicum
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 2 eetl. doperwtjes (diepvries)
  • 4 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 2 plakjes rauwe ham
  • 4 cocktailprikkers

Maak de sjalotjes schoon en snijd één heel fijn.
Halveer de andere sjalotjes en houd ze apart.
Snijd de salie in reepjes.
Verwarm een halve lepel van de margarine en fruit hierin het fijngesneden sjalotje.
Voeg de doperwtjes toe en laat ze ontdooien.
Druk de doperwtjes met een lepel fijn.
Maak de puree op smaak met de salie, peper en een beetje zout.
Bestrooi de schnitzels aan een kant met peper en een beetje zout en aan de andere kant alleen met peper.
Leg hier een half plakje rauwe ham op.
Verdeel het doperwtenmengsel in het midden van iedere schnitzel.
Vouw de zijkanten naar binnen en rol de schnitzels op.
Zet ze vast met een cocktailprikker.
Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan en bak hierin in 20 minuten de rolletjes bruin en gaar.
Bak de rest van de sjalotjes mee.
Snijd de rolletjes eventueel in plakken.

Menusuggestie
Lekker met rode kool met cranberries en aardappelkoekjes.

Bron: Voedingscentrum

Terug