Aardappelmousseline

aardappelmousseline (2K)

  • 5 middelgrote bloemige aardappelen geschild
  • 1 l melk
  • bloemkoolroosjes
  • 4 pruimtomaten
  • 100 g witloof fijngesneden
  • 1 bussel basilicum gesnipperd
  • 4 eetl. olijfolie extra-vierge
  • versgemalen peper
  • zout

Kook de bloemkool en het witloof gaar in zout water en verfris onmiddellijk onder ijskoud water om de kleur te bewaren.
Ontdoe de tomaten van vel en pitten, snij ze in blokjes en roer onder het bloemkool-witloofmengsel.
Kook de aardappelen gaar in wat licht gezouten melk.
Giet ze af en bewaar de melk.
Maak een puree, met wat van de melk bij en kruid met peper en zout.
Serveer de mousseline met de groenten en werk af met een lepel olijfolie en basilicum.

Tip
Ook tof als aperitief in een glaasje.

Bron: Patapas

Terug