Macaroni met broccoli-hamsaus

voor 2 personen

  • 1 dunne prei
  • 300 g broccoli
  • 150 g champignons
  • 150 g achterham
  • 200 g volkoren macaroni
  • 1 eetl. olie
  • 2 dl bouillon (van tablet)
  • 3 eetl. zure room
  • 2 eetl. bloem

Maak de prei, de broccoli en de champignons schoon.
Snijd de prei in smalle ringen, verdeel de broccoli in roosjes en snijd de champignons in plakken.
Snijd de ham in blokjes.
Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Fruit de preiringen zacht in de olie.
Voeg de roosjes broccoli toe en stoof de groente in 5 minuten gaar.
Schenk er de bouillon bij met de plakjes champignons en de ham.
Breng dit aan de kook.
Roer de zure room glad met de bloem.
Voeg dit al roerend bij de bouillon en bind hiermee het vocht.
Maak de saus op smaak met peper.
Giet de gare macaroni af en schep de saus er door.

vegetarisch, voor 2 personen

Terug